Házi disznótoros savanyú káposztán sütve



A tél a disznótorok ideje. Bár most még odébb van, de eljön ennek is az ideje. Ráadásul már bármikor vehetünk hurkát-kolbászt, még ha az így már nem is lesz "házi". Disznótorban pedig készült a hurka-kolbász. Akinek nincs módja állatot tartani, az is enne ilyentájt egy kis jót, ez a finomság visszaidézi a régi torok hangulatát, és ízvilágát. 

Hozzávalók: 
1-2 pár májas hurka
1-2 pár véres hurka
1-2 pár kolbász
zsír
1-1,5 kg savanyú káposzta - apró


A káposztát átmossuk, a tepsit kizsírozzuk, ráterítjük fellazítva a savanyú apró káposztát, aláöntünk nagyjából egy decinyi vizet.
 A káposztára ültetjük szépen, sorjában az olajjal, vagy egy pici zsírral bekent  kolbászokat és hurkákat. 
Aki akarja meg is szurkálhatja egy picit. 
Első félórában fóliával lefedjük a káposzta miatt, hogy puhuljon, aztán levesszük róla az alufóliát, és picit megpirítjuk, hogy szép színe legyen mindennek. 
180-200  fokon sütjük fólia nélkül nagyjából negyedórát.
Fotó: Konyhabuli
loading...

Megjegyzések